Slik får du lyd og video av god kvalitet i hybridvideomøter og konferansesamtaler
Ettersom vi nå bruker mye tid på hybridmøter, videosamtaler og konferanser, er mange bedrifter ute etter å investere i lyd- og videoløsninger av høy kvalitet for å skape høyere engasjement i hybridmøterommene. Hvordan kan du sørge for at AV-enhetene i møterommets økosystem fungerer sømløst og synkronisert?
Jada, du har hatt din andel av problemer med dårlig video- og lydkvalitet under videokonferanser. Du har gått glipp av viktige deler av en samtale, blitt distrahert av irriterende klikk eller lyder eller kunne ikke se ansiktsuttrykk i en høylydt diskusjon. Hallo, kan du høre meg? Alt er uklart, kan du sjekke kameraet i rommet? Hva er den raslende lyden? Kan du dele skjermen din i samtalen også? Vær så snill, demp mikrofonen alle sammen...
Dette er levende eksempler som viser nødvendigheten av god lyd- og videokvalitet i hybridkommunikasjon. Det å sørge for at alle møtedeltagere blir sett, hørt og forstått på en feilfri måte i ethvert hybridmøte har fått en avgjørende betydning for høyere engasjement og produktivitet. Med perfekt synkroniserte og kvalitative lyd- og videoløsninger kan møtebrukere kobles til og samarbeide sømløst, selv om ikke alle er til stede i samme rom.
1. Tilpass lydenhetene til romstørrelsen
Trinn én for å koble sammen alle møtedeltagerne er å investere i førsteklasses lyd for videosamtaler og hybridmøter. Du vil ha krystallklar lyd og ingen avbrudd, slik at du kan fokusere fullt ut på samtalen. Velg høyttalere, mikrofoner eller høyttalermikrofoner som fanger opp fullt forståelig, naturlig lyd og stemmeklarhet i og fra hvert hjørne av rommet.
Vurder disse funksjonene for å få en optimal lydopplevelse i hybridrommet:
- Retningsbestemt lyd eller automatisk høyttalersporing: mikrofonen eller høyttalermikrofonen fokuserer på deltageren som har ordet.
- Støydemping: håndterer akustikken, reduserer bakgrunnslyder og lar mikrofonen fokusere utelukkende på stemmen til den som snakker.
- Volumkapasitet: sørger for at alle blir hørt og kan høre, selv om de befinner seg bak i møterommet.
- Skalerbarhet: løsningen kan tilpasses til romstørrelsen. Kan du enkelt legge til ekstra høyttalere eller mikrofoner i større rom? Skal høyttalerne installeres i taket av rommet? Trenger du flere mikrofoner? Kan du dekke et større antall deltagere eller presentatører som forflytter seg?
2. Velg de riktige videoløsningene
I dag foregår menneskelig samhandling både på nett og ansikt til ansikt, så du må være sikker på at alle kan se best mulig det du kommer med, uansett hvor de befinner seg. Det er viktig å ha et videokonferansekamera i møterommet for å koble til og engasjere både eksterne og interne medlemmer av ulike hybridteam. En upåklagelig videokvalitet i et rom sikrer at alle ser hverandre perfekt, slik at de kan begynne å samarbeide uten noe styr.
Kjenner du til disse kamerafunksjonene for et smart konferanserom?- PTZ-kameraer: Pan-Tilt-Zoom-kameraer tillater kamerabevegelse under møtet. De skifter fokuset til den som presenterer.
- Vidvinkelvisning: Kameraer med vidvinkel sørger for at alle i møterommet fanges opp på skjermen (noen ganger også med 360° visning) og i fjernvisningen.
- Lysfunksjoner: Noen kameraer kan justere lysstyrkenivåene for å vise møtedeltagere i et flatterende lys, selv under svake lysforhold. Kunstig intelligens (AI): Med AI-funksjoner som automatisk innramming og høyttalersporing kan kameraet automatisk fokusere på hvem som snakker.
3. Kombiner lyd og video i ett om du foretrekker det
Hvis du er ute etter en rask, budsjettvennlig måte å gjøre konferanserommet hybridsikkert på, kan en alt-i-ett-AV-løsning, der video og lyd kombineres, være et riktig alternativ. Alt-i-ett-enhetene sparer plass og er en ideell kombinasjon for å muliggjøre videomøter i små områder eller mindre møterom. Videre må du koble færre kabler til enheten, slik at du holder møterommene renere og mer håndterbare.
4. Lag en komplett lyd- og videoopplevelse i et perfekt synkronisert økosystem
Møteromsløsningene har utviklet seg fra å inkludere bare lyd til å inkludere lyd, video, kameraer og et kontrollsystem for å administrere alle disse. Du utformer et komplett økosystem av teknologier for å sikre at AV-installasjonen oppfyller brukerens forventninger. Tilkobling av høyttalere, mikrofoner og kameraer innebærer imidlertid ofte å måtte løse opp i kabler og justere systeminnstillingene, noe som kan forvirre og frustrere møtedeltagerne. For å spare tid og penger, trenger du som IT-leder fordelen av å ha produkter som er sertifisert for å fungere sammen, eller som kommer som en alt-i-ett-løsning. Du ønsker pålitelige merkevarer, og ingen prosjekter som må tilpasses eller eksperimenteres med for et hybridsamarbeid.
Med ClickShare i hjertet av hybridmøtesystemet kan du være trygg på at alle løsningene i rommet fungerer sammen, sømløst og trådløst. Ettersom ClickShare er agnostisk, fungerer det med enhver enhet (laptop, nettbrett, smarttelefon), enhver UC&C-plattform (Microsoft Teams, Zoom, Webex by Cisco osv.) og har den største kompatibiliteten med forskjellige AV-eksterne enheter i markedet som finnes.